Cloudoplossingen

Server hosting

Virtual, dedicated of colocation. Aan u de keus.

Wat is het?

Met deze vorm van hosting krijgt u een eigen server tot uw beschikking in ons netwerk. U krijgt volledige toegang en hebt daardoor meer vrijheid met de inrichting van het systeem. Afwijkende configuraties, zware programma's of specifieke instellingen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd omdat de server speciaal voor uw bedrijf is bestemd. Er maken geen andere klanten gebruik van uw server.

Server kopen of huren?

Indien u een server nodig hebt, zijn er 3 mogelijkheden:

  • U huurt een virtuele server van ons (virtual server hosting)
  • U huurt een fysieke server van ons (dedicated server hosting)
  • U koopt een server en brengt die onder in ons datacenter (colocation)

Alle mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Alle opties worden hieronder uitgewerkt. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze, neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Virtual server hosting

Met deze vorm van server hosting huurt u een virtuele server. U hebt dezelfde vrijheid als op een fysieke server, maar bespaart op de kosten voor het kopen of huren van de server. Feitelijk deelt u een fysieke server met andere klanten, maar door speciale software heeft u toch de volledige vrijheid over het systeem.

De veiligheid van uw data is gewaarborgd. Andere klanten kunnen niet bij uw gegevens. U heeft een volledig afgeschermde en eigen versie van Windows of Linux tot uw beschikking. Uiteraard krijgt u administrator-rechten / root-toegang. Daarnaast is een virtuele server eenvoudig uitbreidbaar qua geheugen, schijfruimte en processorsnelheid.

Dedicated server hosting

Met deze vorm van server hosting huurt u een fysieke server van ons. Wij regelen de apparatuur en doen de investering. U betaalt een vast bedrag per maand.

Het voordeel is dat u voor korte tijd servercapaciteit kunt huren en alle capaciteit van de apparatuur volledig kunt benutten. Geen hoge investering en geen afschrijving van 5 jaar. Geen zorgen voor onderhoud en storingen.

Colocation

Met deze vorm van server hosting koopt u zelf een server en brengt deze onder in ons datacenter. Uiteraard mag dit ook een server zijn die u al beschikbaar heeft. U investeert zelf in de apparatuur en het blijft uw eigendom.

Het voordeel is dat u gedurende het gebruik lage maandlasten heeft. U betaalt alleen voor stroomverbruik en dataverkeer. Uiteraard heeft u alle vrijheid op het systeem en kunt u de volledige capaciteit benutten. U draagt zelf het risico voor storingen in de hardware.

Uiteraard helpen wij u graag met de inrichting van het systeem, periodiek onderhoud en backup. Tevens kunnen wij u adviseren bij de aanschaf van de apparatuur.

Bekijk onze andere oplossingen
Wij werken voor o.a.
De krachtcentrale werkt voor: DeKat De krachtcentrale werkt voor: MCB Accountants De krachtcentrale werkt voor: DiVetro De krachtcentrale werkt voor: Lenteleven Accountancy De krachtcentrale werkt voor: GoedBewind